Rabu, Januari 05, 2011

Hyep



Salam..
Hmm.. aku taktau nak mulakan bicara cane.. yang pasti.. aku nak meluahkan.. banyak benda.. akan aku huraikan satu persatu.. memula skali.. aku nak share ngan korang.. betapa gumbiranye aku.. sebab anak aku, Mohammad Syamir a.k.a Adek camer (dibahasakan sendiri olehnya) sudah memulakan persekolahannya pada 3hb Januari 2011 ari tuh.. neh ade la sikit video yang dirakam oleh aku. moh la kite tengok..



video


neh mase Camer kt dalam kelas die.. tengah sebok sebut and tunjuk kat cekgu dia ABC.. cekgu soh sebut.. dia tunjuk.. cekgu soh tunjuk dia sebot.. aduhh~ penin hahahaha..


Time tengah sebok nak menyetelkan sekolah Camer.. aku dapat berita yang kurang menarik.. disebabkan aku ambik Emergency leave ( EL ) mase company aku tengah closing ari tuh.. contract aku dibatalkan.. nak di pk kan secara logiknya.. aku da bagitau malam sebelom aku nak amek EL tuh.. aku abes je OT, aku teros begegas balek uma.. sebab siang tuh mak aku cal.. bagitau borang sekolah Camer nak kena hantar before 31st Dec.. aku mengaku memang salah aku.. sebab lambat daftar Camer sekolah.. tapi aku wat cani sume ade sebab.. aku masih takde pendapatan kukuh.. camne aku nak daftar awal2? aku sampai je uma.. aku street mesej kat bos and supervisor aku yang aku amek EL esoknya untuk setelkan sume yang berkaitan ngan sekolah Camer.. 

Pepagi aku bangon.. pegi sekolah, pegi beli baju, amek gambar, wat salinan surat branak, beli buku.. pegi sekolah balek anta borang yang da complete.. bayar yuran.. petang kol 4 lebih baru setel.. sampai uma. aku mesej offismate aku.. nak tanya la esok keje gak ke.. sebab ari Jumaat ari tuh kan PM bagi cuti 1 Malaysia pasal bola tuh.. so aku juz nak confirmation jek.. alih2 officemate aku reply cakap.. "Pra cakap.. akak takyah datang da. esok akak datang juz amek barang2 akak jek.. nak tau lebih details tanya En. Azniel.." warning letter tade.. alih2 tros kena batal?? aku call bos aku untuk mendapatkan kepastian.. ternyata ape yang officemate aku cakap betol.. but bukan bos aku yang decide camtuh.. tapi bos dalam department aku.. hmm.. tak patot btol.. takpe la.. mungkin tade rezeki aku kat situ..

Cukup la 3 bulan aku keje kat situ.. lagipon memang aku nak carik keje len.. coz keje situ pon contract 1 yer.. tade benefit.. keje non stop.. rasa cam tak berbaloi.. skang aku masih menganggur.. sebab tade orang nak jaga, anta n amek Camer pegi/balek skolah.. hmm banyak sangat dugaan yang melanda aku.. :(

Aku nak stop cite sampai sini dulu.. tade idea :( nanti aku hapdet lagi.. chow sin chi~


Tiada ulasan: