Sabtu, Disember 30, 2017

Awan Karpet




Harini activity aku dengan tunang aku nak pegi topup balik barang hantaran aku yang hilang masa rumah tunang aku di Simpang Renggam kena pecah masok aritu. mulanya aku dah cakap takyah beli sebab aku dah anggap takde rezeki. tapi MIL aku suruh jugak beli. so kitaorang plan pegi balik Genting Premium Outlet untuk beli balik jam macam yang hilang tu dengan jam tunang aku sekali. memandangkan anak aku pon masih lagi cuti sekolah. so aku bawak la anak aku sekali untuk berjalan².

Lepas beli kitaorang jalan² dekat Genting. lepak makan². bosan kitaorang gerak. masani Genting sejuk namati. orang dah tentu² ramai sebab musim cuti sekolah. so aku ajak tunang aku gerak lepak tempat lain. kitaorang pon keluar. tapi tak tahan sejuk sangat. so aku ajak tunang aku turun ke bawah sikit sebab nak ambik gaingat nak lepak kat Cradle Rock Genting untuk ambik gambar. berkabus pulak. tak nampak apa. then kitaorang gerak teros. tengah perjalanan turun tu aku suruh tunang aku berhenti kat Chin Swee Caves Temple, Genting. sebab view kat situ kalau ambik gambar cantik jugak. tunang aku pon ikotkan jela hahha sampai je kitaorang parking then keluar berjalan nak naik ke Temple tu. tengah jalan² tunang aku benti. dia cakap "takyah susah² nak naik gunung tinggi². kat sini dah boleh tengok awan karpet".


Dah puas ambik gambar, video. kitaorang pon bergerak balik ke KL.

Tiada ulasan: